Kamen temeljac postavio je predsjednik HNS-a Davor Šuker zajedno sa predsjednikom NK Pajde Lukom Rakitićem, a blagoslovio voditelj HKM Solothurn fra Šimun Šito Ćorić

U švicarskom Möhlinu, 13. lipnja, postavljen je kamen temeljac i počela izgradnja Hrvatskog doma čija se vrijednost radova procjenjuje na oko milijun i dvije stotine švicarskih franaka.

U nazočnosti brojnih uglednika iz Švicarske i Hrvatske, kamen temeljac postavio je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker zajedno sa predsjednikom NK Pajde Lukom Rakitićem.

Kamen temeljac blagoslovio je poznati hrvatski misionar iz Švicarske, voditelj HKM Solothurn fra Šimun Šito Ćorić.

Pokretač i idejni začetnik izgradnje Hrvatskog doma i predsjednik NK Pajde Luka Rakitić, vjeruje kako će izgradnja stajati znatno niže, tj. oko 700.000 CHF, jer će veliki broj članova koji su privatni obrtnici besplatnim angažmanom pomoći izgraditi Hrvatski dom koji će imati višenamjensku primjenu, a koji će biti otvoren svim Hrvatima u Švicarskoj i šire.

Prvi donator Hrvatskog Doma bio je Ivan Rakitić, nogometaš koji je prve nogometne korake polazio u NK Pajde iz Möhlina.Nogometaš Barcelone i hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić je za izgradnju Hrvatskog doma već uplatio 100 tisuća CHF.
(Fenix Magazin)