Film Ivone Juke do sada je na brojnim međunarodnim festivalima osvojio 7 nagrada, među kojima za najbolji film (na Avvantura film festivalu i LET’S CEE film festivalu) i nagrada za najbolju režiju (Filmski festival Herceg Novi – Montenegro film festival)

Sjevernoamerička premijera i predstavljanje hrvatskog filma ‘Ti mene nosiš’ Ivone Juke održana u sklopu filmskog festivala u Santa Barbari privukla je slavne redatelje u utrci za nagradu Oscar.
Međunarodni filmski festival u Santa Barbari zasigurno će ostati u pozitivnom sjećanju sestara Juka, Ivone i Anite. Osim što su imale priliku svoje profesionalno iskustvo podijeliti sa studentima prestižnog Sveučilišta Antioch u Santi Barbari te kao govornice sudjelovati u Međunarodnom filmskom seminaru, u sklopu festivala održana je i sjevernoamerička premijera njihova filma ‘Ti mene nosiš’. Naime, film ‘Ti mene nosiš’ nastao u produkciji 4 Filma, prikazan je u službenoj konkurenciji 31. Međunarodnog filmskog festivala u Santa Barbari. Film se natječe u konkurenciji za najbolji strani film.

Predstavljanje filma i prijem za filmaše i autore filmova u službenoj konkurenciji svojom su prisutnošću uveličali i brojni filmski profesionalci, gosti festivala, među kojima i svjetski poznati redatelji čiji su filmovi nominirani za ovogodišnju filmsku nagradu Oscar.
Alejandro González Iñárritu redatelj filma ‘Povratnik’ (‘The Revenant’), Adam McKay redatelj filma ‘Oklada stoljeća’ (‘The Big Short’), Tom McCarthy redatelj filma ‘Spotlight’, Lenny Abrahamson redatelj filma ‘Soba’ (‘The Room’) osobno su prisustvovali prijemu i predstavljanju filma i rada sestara Juka, Ivone Juke kao redateljice i Anite Juke kao producentice. Naime, organizatori Festivala trude se svakom od filmova nominiranih za festivalske nagrade osigurati i kvalitetnu promociju što je korisno ne samo za sam film već i za cjelokupnu filmsku industriju zemalja i regija iz kojih prikazani filmovi dolaze.
Film ‘Ti mene nosiš’ do sada je na brojnim međunarodnim festivalima osvojio 7 nagrada među kojima se ističu dvije nagrade, za najbolji film (na Avvantura film festivalu i LET’S CEE film festivalu) i nagrada za najbolju režiju (Filmski festival Herceg Novi – Montenegro film festival).
(Culturenet.hr)