Ljetopis Gradišćanskih Hrvata opseže 250 strana i podijeljen na različite tematske cjeline. Sadrži pet crtica iz pera bivšega fileškoga župnika Mate Karala kao i različite zabavne, poučne, informativne i povijesne tekstove.

Izašao je Kalendar Gradišće za 2017. godinu. Ljetopis Gradišćanskih Hrvata opseže 250 strana i podijeljen na različite tematske cjeline. Sadrži pet crtica iz pera bivšega fileškoga župnika Mate Karala kao i različite zabavne, poučne, informativne i povijesne tekstove.

Među njima su članci o gradišćanskohrvatskom protestantizmu, 70. obljetnici pjevačkoga kruga Štikaprona ili članak o disertacijskom djelu Katarine Tyran. Glavna urednica kalendara Gradišće je – po deveti put – Ingrid Klemenšić. Ove su godine i neki novi suradnici pomagali pri sastavljanju ljetopisa.

Kalendar je podijeljen u šest poglavlja, i to crtice povijesti, književnosti, vjere, svakidašnjice, jubileja i obitelji. Sjećaju se i pokojnoga pjesnika iz Petrovoga Sela Lajoša Škrapića. U sastavljanju su sudjelovala 23 suradnika. Članovi Hrvatskoga štamparskoga društva će kalendar zajedno s ljetnom knjigom dobiti idući tjedan poštom.
(Hrvatska redakcija ORF -a)