Kako bi svoje biračko pravo ostvarili u inozemstvu, birači moraju izvršiti aktivnu, odnosno prethodnu registraciju. Također, pozivaju se birači s prebivalištem u Republici Hrvatskoj koji borave u inozemstvu, da izvrše prethodnu registraciju za glasovanje u inozemstvu. Krajnji rok za podnošenje zahtjeva za aktivnu i prethodnu registraciju je 17. prosinca ove godine

Slijedom Odluke Vlade RH o raspisivanju izbora za predsjednika Republike Hrvatske izvješćujemo da će se izbori održati u nedjelju, 28. prosinca 2014.
Kako bi svoje biračko pravo ostvarili u inozemstvu, birači moraju izvršiti aktivnu, odnosno prethodnu registraciju. Također, pozivaju se birači s prebivalištem u Republici Hrvatskoj koji borave u inozemstvu, da izvrše prethodnu registraciju za glasovanje u inozemstvu.
Potrebno je ispuniti pripadajući obrazac i priložiti presliku važećeg identifikacijskog dokumenta.Za hrvatske državljane s prebivalištem u RH Hrvatskoj potrebno je priložiti presliku hrvatske osobne iskaznice.
Krajnji rok za podnošenje zahtjeva za aktivnu i prethodnu registraciju je srijeda, 17. prosinca 2014. godine

Pregled popisa birača možete izvršiti i putem web stranice Središnjeg državnog ureda za upravu. Za sva dodatna pojašnjenja, pozivamo vas da se obratite diplomatsko-konzularnim predstavništvima Republike Hrvatske. 

Zahtjev
za aktivnu registraciju
(Aktivna registracija je potrebna za glasače bez prebivališta u Republici Hrvatskoj)

Zahtjev za prethodnu registraciju
(Prethodna registracija je potrebna za glasače s prebivalištem u Republici Hrvatskoj)

Odustanak od aktivne registracije
Odustanak od prethodne registracije

Više
(www.izbori.hr/izbori/ws.nsf)
(www.izbori.hr/izbori/dip.nsf)
(www.icv.com.hr)
(www.hrvatiizvanrh.hr)