Proslava 25. godišnjice održat će se 30. svibnja u dvorani Hrvatske crkve sv. Leopolda Mandića, a ljetni piknik FA «Hrvatski korijeni» 14. lipnja. Na banketu će biti izveden i kratki program u kojem e sudjelovati: St. George Combo Tamburica iz Cokeburga pod ravnanjem Marlene Luketich-Kochis, Hrvatski folklorni ansambl “Nova nada” iz Detroita pod glazbenim vodstvom Stevea Talana te odsječni ansambl Hrvatski korijeni”

Društvo Ogulin odsjeka 530 Hrvatske bratske zajednice i nadalje se okuplja na sjednicama koje se održavaju svakog trećega petka u 8.00 sati navečer na 9 Farmington Drive, u St. Thomasu. Na sjednicama se raspravlja i dogovaraju nove aktivnosti.
Proslava 25. godišnjice osnutka i rada održat će se u subotu, 30. svibnja u dvorani Hrvatske crkve sv. Leopolda Mandića s početkom u 18.00 sati. Ulaznice naručite na vrijeme kod odsječnog blagajnika Franje Rupčića s pozivom na broj 519-633-2084. Užurbano se radi i na Program-knjizi kako bi se i na taj način zabilježili rezultati rada i djelovanja odsjeka te zapisi ostavili u naslijeđe budućim generacijama naših članova.
Na banketu će biti izveden i kratki program u kojem e sudjelovati: St. George Combo Tamburica iz Cokeburga pod ravnanjem Marlene Luketich-Kochis, Hrvatski folklorni ansambl “Nova nada” iz Detroita pod glazbenim vodstvom Stevea Talana te odsječni ansambl Hrvatski korijeni”. Imat ćemo i nekoliko uglednih gostiju iz društvenog i javnog života na čelu s predsjednikom HBZ-a Edwardom W. Pazom koji će održati govor. Za ples i razonodu zadužen je TS”Seoski Lopovi” iz Hamiltona.
Ljetni piknik FA «Hrvatski korijeni» održat će se u nedjelju, 14. lipnja kod Hrvatske crkve sv. Leopolda Mandića, odmah poslije sv. mise koja će biti služena u 11.00 sati. Prostorije za ljetna okupljanja su nadomak crkve, na adresi 2889 Westminster Drive, London, ON. Svi gosti bit će dočekani i ugošćeni specijalitetima hrvatske kuhinje: mladom janjetinom i pečenim odojkom s ražnja i poslasticama.
Hrvatski korijeni će izvesti kratki kulturno-umjetnički program a svirat će harmonikaš i pjevač Zlatko Francetić iz Ogulina. Ovaj talentirani glazbenik dolazi u posjetu Vancouveru i Kanadi te je odlučio posjetiti i nas u Londonu. To je prilika da se upoznamo i saznamo nešto više o Zlatkovu KUD-u Sveti Juraj iz Zagorja nedaleko Ogulina. (Zajedničar)

Tekst: Franjo Bertović