Premijerom predstave za koju je tekst napisao Boris Senker 1. listopada u Hvaru počinje proslava 400 godina hvarskog kazališta. Obnova kazališta, prema riječima gradonačelnika Hvara Pjerina Bebića, privodi se kraju

 

Hrvatska pošta objavila je prigodnu marku, priprema se i predstava prema tekstu Borisa Senkera, a u Zagrebu je održan i znanstveni skup, i to sve u povodu 400. godišnjice Hvarskog komunalnog kazališta. I dok je Arsenal saniran, prema riječima hvarskog gradonačelnika Pjerina Bebića, obnova kazališta privodi se kraju. Gradonačelnik očekuje da će Ministarstvo kulture revitalizaciju Arsenala i kazališta uvrstiti među kapitalne projekte.
U ponedjeljak, 1. listopada, Bebić će, uz ministricu kulture Andreju Zlatar-Violić, obilježiti početak cjelogodišnje proslave velikog jubileja budući da je Hvarsko kazalište po godini nastajanja treće u Europi, o čemu se stihovima oglasio i Antun Matijašević Karamaneo. O toj je pjesmi napisanoj na latinskom jeziku na znanstvenom skupu u Zagrebu govorio Neven Jovanović. U ponedjeljak, 1. listopada, u Hvarskom će kazalištu u 21 sat biti izveden igrokaz Borisa Senkera “Prikazivanje muke osamljene stare dame u potrazi za kavalirima iliti propuštene prigode iz života jedne pozornice” koji je scenski uobličio Rajko Pavlić, a u kojemu glume Zrinka Cvitešić, Mirna Medaković, Franka Klarić, Dražen Šivak i Vinko Štef.
(Večernji list)