Povodom Dana državnosti Hrvatske i Slovenije održana je biciklistička karavana koja je prošla kroz 11 hrvatskih i 4 slovenska grada

Povodom Dana državnosti Hrvatske i Slovenije, koji se obilježavaju istoga dana, 25. lipnja, predstavnici Hrvatskog društva Ljubljana posjetili  su 22. lipnja Vukovar i najavili održavanje 15. Puta prijateljstva Vukovar-Ljubljana.

„Radi se o biciklističkoj karavani koja prolazi kroz 11 hrvatskih i 4 slovenska grada. Karavana kreće u Vukovaru, a završava u Ljubljani. Na ovaj način spajamo naše dvije domovine“, rekao je predsjednik Izvršnog odbora Društva Milan Pavelić, koji je i jedan od inicijatora održavanja karavane.

Karavana je krenula iz Vukovara put Osijeka. Prvoga dana biciklisti su posjetili Našice, Slatinu, Viroviticu i Đurđevac, a drugoga dana Bjelovar. Potom su vozili put Vrbovca, Zagreba, Svete Nedjelje i završili u Samoboru. Trećega dana vozili su kroz Sloveniju i putovanje završili u Ljubljani.

Pavelić je podsjetio i kako su tijekom prošlogodišnje karavane predstavnici svih gradova kroz koje prolaze potpisali Povelju kojom su se obvezali sačuvati Put prijateljstva i za buduće generacije.
(Hina)

Biciklisti u Bjelovaru