Na tribini je ovaj član njemačkog Bundestaga i član SPD-a izlagao na temu Hrvatska i EU: Pogled iz Njemačke.

U utorak, 29. listopada u Zagrebu je na tribini grada Zagreba gostovao Josip Juratović, član njemačkog Bundestaga. Izlagao je na temu Hrvatska i EU: Pogled iz Njemačke.
Josip Juratović (1959.) iz Koprivnice prvi je i jedini Hrvat u njemačkom parlamentu – Bundestagu. Kao zastupnik SPD-a (Njemačke socijaldemokratske partije) odrađuje u parlamentu svoj drugi mandat. Na osnovu svog dugogodišnjeg rada i zalaganja 2001. godine postaje povjerenikom Međunarodnog odjela sindikata IG Metall. Od kraja 2011. je član odbora Zaklade „Schüler helfen Leben“. Josip Juratović je 1998. prihvatio njemačko državljanstvo.
Godine 2005. postaje članom Bundestaga kao prvi izvorni hrvatski zastupnik u parlamentu, a od izbora također nastupa i kao kontakt – osoba za zemlje zapadnog Balkana. Juratović je potpredsjednik Njemačko–hrvatske i Njemačko-bosanskoprcegovačke parlamentarne skupine u Bundestagu i član parlamentarnih skupina sa Slovenijom, Srbijom, Crnom Gorom, Kosovom, Makedonijom i Albanijom.
Josip Juratović se svih ovih godina lobiranjem i političkim radom zalagao za Hrvatsku na njezinu putu u Europsku uniju i to u onim trenucima kada to nije bilo ni najmanje jednostavno. Veliki je zagovornik otvaranja tržišta radne snage Unije hrvatskim radnicima.

Doznajte više