Ponovno je izabran u Bundestag Josip Juratovic, član SPD-a, jedini zastupnik hrvatskog porijekla

Nakon što su 22. rujna održani parlamentarni izbori na kojima je Unija (CDU i CSU) osvojila 41,5 procenata glasova, ispred SPD-a sa 25,7 te Linke sa 8,6 i Grüne sa 8,4 procenta glasova, stupio je, sukladno izbornim rezultatima, na političku scenu Njemačke 17. po redu saziv Bundestaga.

Naravno, u novom sazivu Bundestaga koji broji 616 zastupnika, najviše je onih iz redova CDU-CSU (303) te SPD(186). Prema informaciji za novinare odaslane danas, iz frakcije SPD-a obavještavaju javnost kako je, u usporedbi s drugim strankama, u njihovim redovima najviše onih sa stranim porijeklom.
Time je, tvrde, SPD dobio novo, drukčije, različitostima bogato, lice. Pa se navode imena trinaest zastupnika Bundestaga, stranog porijekla: dr. Karamba Diaby za Sachsen-Anhalt, dr. Daniela De Ridder i Sebastian Edathy za Niedersachsen, Aydan Özoguz, Metin Hakverdi i Niels Annen za Hamburg, dr. Katarina Barley za Rheinland-Pfalz, dr. Lars Castelucci i Josip Juratovic za Baden-Württemberg, Cansel Kiziltepe i Swen Schulz za Berlin te Mahmut Özdemir und Gülistan Yüksel za Nordrhein-Westfalen.
– Želimo u novom sazivu Bundestaga, jače potaknuti integraciju, učiniti je stvarno vidljivom, kaže se u priopćenju SPD-a.
Na ponovnom izboru u Bundestag, čestitamo Josipu Juratoviću, jedinom zastupniku Bundestaga, hrvatskog porijekla. (Hrvatski glas Berlin)

Tekst: Sonja Breljak