Ove godine najbolji iz hrvatskoga jezika su: Hana Geošić, Dora Filipović, Dušan Filipović, Nikolina Temmel,Luca Barilović i Danica Handler iz Petrovoga Sela, Jandre Kovač iz Hrvatskoga Židana (Kiseg), Lili Völgyi i Aliz Boroš iz Koljnofa

U petroviškoj Dvojezičnoj školi 31. svibnja je nadzornica za hrvatski jezik u Gradišću, a ujedno i glavna organizatorica priredbe, Edita Horvat-Pauković, pozdravila djecu, učitelje i roditelje na jezičnom natjecanju gradišćanskohrvatskih učenika. Na natjecanju iz hrvatskoga jezika i govorne kompetencije ispit je „položilo” više od tridesetero djece iz Bizonje, Kemlje, Koljnofa, Kisega (Hrvatskoga Židana), Gornjega Četara i Petrovoga Sela, a u žiriju su sijedili Edita Horvat-Pauković, predsjednik žirija Rajmund Filipović, voditelj Kulturnoga doma i novinarka Timea Horvat.
Prigodom objeda u restoranu Pinka proglašeni su rezultati, a svi nazočni su dobili svoju brončanu, srebrnu ili zlatnu kvalifikaciju. Ove godine najbolji iz hrvatskoga jezika su: Hana Geošić, Dora Filipović, Dušan Filipović, Nikolina Temmel,Luca Barilović i Danica Handler iz Petrovoga Sela, Jandre Kovač iz Hrvatskoga Židana (Kiseg), Lili Völgyi i Aliz Boroš iz Koljnofa. Na kraju su sudionici pogledali Hižu vridnosti koju su im predstavili Imre Filipović i Laslo Škrapić, kao i kratki igrokaz tamošnjih učenika o toj novoj diki Petrovišćana.
(Timea Horvat/ Hrvatski glasnik/ MCC)