U programu, koji priređuje Hrvatsko kulturno-prosvjetno društvo „Jelačić“ iz Petrovaradina, nastupit će sve glazbene sekcije društva, a kao gost nastupit će muška pjevačka skupina „Bodroški bećari“ iz Monoštora. U okviru programa bit će predstavljen prvijenac Povijesno istraživačke sekcije HKPD „Jelačić“ Ban Josip Jelačić od Petrovaradina do Beča, autora Ivane Andrić Penava, Dominika Demana, Davora Martinčića i Petra Pifata

Praznik hrvatske zajednice u Republici Srbiji, dan rođenja bana Josipa Jelačića 16. listopada, bit će proslavljen 17. listopada 2015. godine u Petrovaradinu i Novom Sadu.
Proslava će početi svetom misom u 18 sati u crkvi svetog Jurja u Petrovaradinu, a nastavit će se u Amfiteatru na SPENS-u u Novom Sadu od 19,30 sati, gdje će biti održan prigodni kulturno-umjetnički program, uz obraćanje predstavnika Hrvatskog nacionalnog vijeća.
U programu, koji priređuje domaćin, Hrvatsko kulturno-prosvjetno društvo „Jelačić“ iz Petrovaradina, nastupit će sve glazbene sekcije društva, a kao gost nastupit će muška pjevačka skupina „Bodroški bećari“ iz Monoštora. U okviru programa bit će predstavljen prvijenac Povijesno istraživačke sekcije HKPD „Jelačić“ Ban Josip Jelačić od Petrovaradina do Beča, autora Ivane Andrić Penava, Dominika Demana, Davora Martinčića i Petra Pifata.
Nakon programa bit će upriličen domjenak u predvorju ispred Amfiteatra. Organizatori proslave su Hrvatsko nacionalno vijeće i HKPD „Jelačić“ iz Petrovaradina.
(ZKVH)