Među nagrađenima je i Timea Szili, zamjenica predsjednika erčinske Hrvatske samouprave i članica mjesnoga Pjevačkog zbora „Jorgovani“

Odličja, na prijedlog mađarskoga premijera Viktora Orbána, uručili su na svečanosti 18. prosinca 2017., u dvorani jug Peštanskoga Vigadóa, ministar Zoltán Balog i državni tajnik za vjerske, narodnosne, civilne i društvene odnose Miklós Soltész.
Jedanaesti put uručeno je Narodnosno odličje koje se dodjeljuje kao priznanje osobama, udrugama i narodnosnim samoupravama za uzornu djelatnost na polju narodnosnoga društvenog života, obrazovanja, kulture, vjerskog života, znanosti, javnoga priopćavanja i gospodarskog samoorganiziranja.
Među ostalima, prijedlogom Grada Erčina, nagrađena je i Timea Szili, zamjenica predsjednika erčinske Hrvatske samouprave i članica mjesnoga Pjevačkog zbora „Jorgovani”; kako se u obrazloženju navodi, za ulogu u zajednici erčinskih Hrvata, te za očuvanje narodnih te vjerskoglazbenih i crkvenih uspomena mjesnih Hrvata.
Ovom je prigodom nagradu dobilo jedanaest pojedinaca i dva kulturna društva, bugarsko i „južnoslavensko”. Na prijedlog Srpske državne samouprave nagrađeno je tukuljsko Južnoslavensko društvo, a nagradu preuzeo je predsjednik tukuljske Hrvatske samouprave i umjetnički voditelj Društva Ladislav Halas.
(Kristina Goher / Hrvatski glasnik / MCC)