Jurjevo se smatra najvećom godišnjom svetkovinom i susretom Ogulinaca iz SAD-a i Kanade, koji na ovoj proslavi promiču i obilježavaju svoje starinske običaje

Tradicionalno Jurjevo, koje već godinama održava omladinski tamburaški zbor Sv. Juraj odsjeka 354 Hrvatske bratske zajednice, ove će se godine održati u subotu i nedjelju, 22. i 23. travnja.

Dvodnevna proslava počinje koncertom, 22. travnja u 16.00 sati, školi u Bentworthu. Poslije koncerta sudionici i gosti proslave se vraćaju u Hrvatski dom u Cokeburg na večeru i zabavu. U gornjoj dvorani doma svirat će popularni Trubaduri iz Pittsburgha, a u isto vrijeme u prizemnoj dvorani orkestar Šarena iz Clevelanda. Oba sastava će svirati od 7:30 navečer pa do kasno u noć.

Oba dana bit će na izbor raznih jela i domaćih kulinarskih specijaliteta.

Vrhunac proslave bit će 23. travnja kada će se održati procesija i Tamburaška misa u 10:30 sati u crkvi Ave Maria u Bentleyvillu. Procesija počinje kod dvorane Knights of Columbus a svi tamburaši će biti obučeni u narodne nošnje. Misu će služiti vlč. Edward Yuhas.

Jurjevo se smatra najvećom godišnjom svetkovinom i susretom Ogulinaca iz SAD-a i Kanade, koji na ovoj proslavi promiču i obilježavaju svoje starinske običaje.

Poslije mise proslava se nastavlja Hrvatskom domu u Cokeburgu. U nedjelju poslije podne u gornjoj dvorani doma svirati će tamburaški sastav Zabava iz Pittsburgha.
(Zajedničar)