Nagrada joj je dodijeljena u sklopu 23. Dana Josipa i Ivana Kozarca, književne i znanstvene manifestacije koja se u listopadu održava u spomen na tu dvojicu vinkovačkih književnika

U sklopu 23. Dana Josipa i Ivana Kozarca, književne i znanstvene manifestacije koja se u listopadu održava u spomen na tu dvojicu vinkovačkih književnika, u petak, 20. listopada je na svečanosti u Gradskoj vijećnici nagrada za životno djelo dodijeljena pjesnikinji, prozaistici i jezikoslovki Jasni Melvinger, rođenoj 1940. u Petrovaradinu.
“Hvala svima na ovoj nagradi i drago mi je da sam ovdje u Vinkovcima koji u mome srcu zauzimaju posebno mjesto i rado dolazim u ovaj grad”, kratko je kazala Jasna Melvinger zahvaljujući se na nagradi.
Nagradu “Josip i Ivan Kozarac” za knjigu godine u književnosti dobio je Nikola Đuretić za knjigu “Posljednja predaja”, a u znanosti Helena Sablić Tomić za knjigu “U osječkom Nutarnjem gradu”. Povelje uspješnosti dodijeljene su Julijani Adamović, Tanji Belobrajdić, Mateji Jurčević, Đurđici Stuhlreiter i Ružici Pšihistal.
Dani Josipa i Ivana Kozarca završavaju u subotu tradicionalnim Jutrom poezije.
(Hina)