Austrijsko-hrvatsko društvo iz Beča svake godine u crkvi Hrvatske katoličke misije „Am Hof“ organizira postavljanje božićnih jaslica iz Hrvatske. Ove godine postavljene su hrvatske slamnate jaslice koje su 2012. dobile posebnu nagradu stručnoga žirija na izložbi jaslica u bazilici Santa Maria del Popolo u Rimu kao najljepše jaslice iz inozemstva a načinila ih je Marija Nimčević

U crkvi Am Hof su od ovoga vikenda izložene tradicionalne božićne jaslice iz Hrvatske. Kao znak kulturne povezanosti Austrije i Hrvatske, Austrijsko-hrvatsko društvo iz Beča svake godine u crkvi Hrvatske katoličke misije „Am Hof“ organizira postavljanje božićnih jaslica iz Hrvatske.
Ove godine postavljene su hrvatske slamnate jaslice koje su 2012. dobile posebnu nagradu stručnoga žirija na izložbi jaslica u bazilici Santa Maria del Popolo u Rimu kao najljepše jaslice iz inozemstva.
Božićne jaslice od slame načinila je Marija Nimčević. Jaslice se moru razgledati u crkvi „Am Hof“ do 7. siječnja, svaki dan od 7.00 do 12.00 i od 16.00 do 18.00.
(Hrvatska redakcija ORF-a)