Sve odabrane knjige biti će izložene na ovogodišnjem Sajmu knjiga u Frankfurtu i na Međunarodnom sajmu dječje knjige u Bologni, te uz recenziju, uvrštene u katalog “The White Ravens 2015”

Knjiga Andree Petrlik Huseinović “Jan Vjetroviti” (Kašmir promet, 2015) uvrštena je u godišnji izbor najkvalitetnijih knjiga za djecu što ga svake godine objavljuje Međunarodna dječja knjižnica u Münchenu (Internationale Jugendbibliothek). Ove godine odabrano je 200 naslova iz 55 zemalja.
Sve odabrane knjige biti će izložene na ovogodišnjem Sajmu knjiga u Frankfurtu, koji se održava se od 14. do 18. listopada 2015. i na Međunarodnom sajmu dječje knjige u Bologni, te uz recenziju, uvrštene u katalog “The White Ravens 2015“.
“Jan Vjetroviti” bavi se problemom hiperaktivne djece koja su nevjerojatno kreativna i maštovita, a često i natprosječno inteligentna, ali nažalost imaju problema u školi. Dobar dio dana sanjare, ne mogu se fokusirati, imaju problema s pisanjem i čitanjem, zaboravljaju što su učila čim završi škola, ne znaju što je za zadaću…
I koliko god se trude, nemoguće im je održati pozornost kad je riječ o zadacima koji su im dosadni ili rutinski. Jan Vjetroviti je priča o jednom takvom dječaku, čije misli su bile nemirne poput vjetra.
(www.mvinfo.hr)