29. prosinca je rok do kojeg svi hrvatski državljani, koji će s tim datumom već duže od tri godine privremeno boraviti u inozemstvu, imaju obvezu dojaviti svoj privremeni odlazak iz Hrvatske i o razlozima dostaviti dokumentaciju

Na 134. sjednici 27. prosinca 2013. Vlada RH donijela je Uredbu o izmjeni Zakona o prebivalištu (NN 144/2012.) prema kojoj se produžuje rok za ispunjenje obveze iz Zakona o prebivalištu na još godinu dana, odnosno do 29. prosinca 2014. godine.
S obzirom da je 29. prosinca 2014. godine rok do kojeg svi hrvatski državljani, koji će s tim datumom već duže od tri godine privremeno boraviti u inozemstvu, imaju obvezu dojaviti svoj privremeni odlazak iz Hrvatske i o razlozima dostaviti dokumentaciju, podsjećamo sve one koji to još nisu učinili, da ispune svoju zakonsku obvezu!
Ukoliko to ne učine, po službenoj će se dužnosti pokrenuti postupci odjave iz zbirke podataka o prebivalištu i boravištu!
O ostalim razlozima pokretanja postupka odjave prebivališta po službenoj dužnosti u slučaju nepridržavanja roka, 29. prosinca 2014. godine, možete pročitati u daljnjem tekstu.