Predstavljene, originalne fotografije do sada nisu bile izložene na nedavno održanim izložbama u Zagrebu i Šibeniku. Želja inicijatora, nevladine organizacije „Hrvatsko-makedonska tangenta“ iz Šibenika bila je da te fotografije može pogledati i skopska publika, a organizator izložbe bio je MKC u Skopju

U povodu 53. godišnjice potresa u Skopju 26. srpnja održana je izložba fotografija naslovljena “Skopje 1963. – Hronika jedne katastrofe” autora Boška Fržopa.
U prepunoj galeriji Kulturnog doma za mlade ( MKC) kojoj je nazočio veliki broj uzvanika, među kojima umjetnici, novinari, i članovi Zajednice Hrvata u Republici makedoniji, izložbu je otvorio ravnatelj Doma Gorjan Gjorgiev. Nazočnima se potom obratio autor Boško Fržop , hrvatski arhitekt. Poslije skopskoga potresa 26. srpnja 1963. svojom tvrtkom „Izgradnja“ iz Šibenika uključio se u izgradnju porušenoga grada.
Potom se prisutnima obratio predsjednik Vijeća makedonske nacionalne manjine grada Zagreba Tome Apostoloski.
Predstavljene, originalne fotografije do sada nisu bile izložene na nedavno održanim izložbama u Zagrebu i Šibeniku. Želja inicijatora, nevladine organizacije
„Hrvatsko-makedonska tangenta“ iz Šibenika bila je da te fotografije može pogledati i skopska publika, a organizator izložbe bio je Kulturni centar za mlade (MKC) u Skopju.
Boško Fržop je rođen u Vodicama a 1943. godine diplomirao na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. Od godine 1963 . aktivno se bavi fotografijom. Član je foto kluba “Šibenik”i sudjeluje na skupnim I samostalnim izložbama fotografija.

Tekst: Ljerka Toth Naumova; Fotografije: Autor izložbe