Izložba pod nazivom “Vasko Lipovac vraća se doma” postavljena je u kotorskoj palači Grgurina – Pomorskom muzeju Crne Gore, a otvara je mr sc. Vesna Jurić Bulatović, pomoćnica ministrice kulture Republike Hrvatske

Izložba radova akademskog slikara i kipara Vaska Lipovca pod nazivom “Vasko Lipovac vraća se doma” bit će otvorena 15. svibnja u kotorskoj palači Grgurina – Pomorskom muzeju Crne Gore s početkom u 20 sati.
Na otvaranju će govoriti direktorica Muzeja mr Mileva Pejaković-Vujošević, Mario Lipovac, slikarev sin i gradonačelnica Kotora Marija Maja Ćatović. Izložbu će svečano otvoriti mr sc. Vesna Jurić Bulatović, pomoćnica ministrice kulture Republike Hrvatske.
U glazbenom dijelu programa sudjelovat će kotorski glazbeni sastav Škuribanda.
Izložbu organiziraju Pomorski muzej Crne Gore Kotor i Udruga “Vasko Lipovac – VAL” Split, a povodom manifestacije “Noć muzeja”.
(http://skalaradio.com)

Kotoranin Vasko Lipovac Akademiju primijenjenih umjetnosti završio je u Zagrebu 1955. Bio je suradnik majstorske radionice Krste Hegedušića od 1955. do 1959. godine. Od 1967. živio je i radio u Splitu. Od 1956. izlagao je na oko stotinu samostalnih i preko dvjesto skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Bio je Lipovac dobitnik je brojnih nagrada za skulpturu, ilustraciju, te javne spomenike. Vasko Lipovac preminuo je u Splitu, 4. srpnja 2006.