Generalni konzulat RH u Münchenu poziva na otvorenje izložbe hrvatske slikarice iz Frankfurta Valentine Kvesić i prigodni božićni domjenak

Generalni konzulat Republike Hrvatske u Münchenu poziva na otvorenje izložbe hrvatske slikarice iz Frankfurta Valentine Kvesić i prigodni božićni domjenak, koji će se održati u prostorijama Generalnog konzulata, Oberföhringer Straße 6, 81679 München, u četvrtak, 15. prosinca, s početkom u 19 sati.

Valentina Kvesić rođena je 1979. u Splitu. Odrasla je u Hrvatskoj i Njemačkoj te je u ranoj mladosti započela svoje bavljenje umjetnošću. Nastavu slikarstva je pohađala, između ostalog, i u umjetničkom institutu „Städel“ u Frankfurtu. Stvaranju pristupa bez unaprijed zadanih uvjeta, a njena predodžba o onome što se treba ostvariti stvara se tijekom slikarskog procesa – kroz korištene boje, strukture i vlastitu dinamiku materijala. Pri tome slijedi intuitivne pokrete ruke i rado isprobava novo. Ta veza spontanog izražaja i igre bojom i oblikom karakteristična je za njena djela. Svojim djelima želi omogućiti višestruke vizualne načine interpretacije i potaknuti promatračeve misli i osjećaje.

Valentina Kvesić je studirala pedagogiju i psihoanalizu na Sveučilištu Johann-Wolfgang-Goethe. Do danas je upriličila više od 30 pojedinačnih i skupnih izložbi.
(www.crodnevnik.de)