Izložbu radova Valentine Kvesić i Marijana Dadića otvorio je u Mittelrhein muzeju u Forumu Confluentes u Koblenzu gk Josip Špoljarić iz GK Republike Hrvatske u Frankfurtu na Majni

Ove godine Hrvatsko kulturno društvo Koblenz obilježava svoju 25. godišnjicu osnivanja, a tim povodom je priredilo izložbu hrvatskih slikara koji djeluju u Njemačkoj: Valentine Kvesić i Marijana Dadića. Izložba je otvorena 18. travnja u prostorijama Mittelrhein muzeja u Forumu Confluentes u Koblenzu.
Apstraktna slikarica i pedagoginja Valentina Kvesić je iz rodnog Splita doselila u Njemačku kao desetogodišnja djevojčica i odmah je počela pohađati slikarske tečajeve uključujući i visoko profesionalne u frankfurtskom “Städel“ i kod slikara Helmuta Jahna. Već svojom prvom samostalnom izložbom 2001. u Bürgerhausu u Dietzenbachu skrenula je pažnju na svoj rad i dobila dobre kritike. Marijan Dadić, rođen u Tramošnici u BiH, uz završeni studij teologije i filozofije u Sarajevu, razvijao je i svoje zanimanje za slikarstvo. Prve tečajeve pohađao je kod slikara Živkovića u Vinkovcima, a poslije je završio Malakademie za slikarstvo i grafiku u Kölnu kod profesora Jürgena Knabea. Danas je član slikarske zajednice Atelierhaus 24 u Bergische Gladbachu.
U nazočnosti brojnih uzvanika i predstavnika grada, izložbu je otvorio gk Josip Špoljarić iz GK Republike Hrvatske u Frankfurtu na Majni. Suzana Petrović, predsjednica Hrvatskog kulturnog društva Koblenz u svom pozdravnom govoru predstavila je rad društva, a blagajnica Rozwita Rasic -Schall umjetnike. Mlada glazbenica Tihana Lovrinčević je na gitari izvela svoju vlastitu skladbu “Svitanje”, uz pratnju gitarista Dragana.
(Fenix Magazin)