Izložba Bonjour l’Europe – primjeri intimizma i privatnosti hrvatskog modernizma iz privatne Zbirke Dagmar Meneghello, sakupljene od 1967. do 2017., priređuje se u dva reprezentativna galerijska prostora

Izložba Bonjour l’Europe – primjeri intimizma i privatnosti hrvatskog modernizma iz privatne Zbirke Dagmar Meneghello, sakupljene od 1967. do 2017., priređuje se u Novom Sadu u dva reprezentativna galerijska prostora, od 3. ožujka do 3. travnja 2017. Otvorenje izložbe održano je u petak, 3. ožujka, u Muzeju suvremene umjetnosti Vojvodine, a potom je uslijedilo svečano otvorenje i koktel u Galeriji likovne umjetnosti Poklon zbirka Rajka Mamuzića.

Kolekcija broji oko tisuću i pol umjetničkih artefakata, a tu je i brojna važna dokumentacija. Po prvi put će, u ovom obujmu, biti predstavljena, prvo novosadskoj, u svibnju i sarajevskoj javnosti, a u dogovoru su izložbe u Zagrebu i Italiji.

Poseban segment izložbe sačinjava homage nedavno preminuloj Nives Kavurić Kurtović, istaknutoj hrvatskoj slikarici i redovnoj članici Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

Opširnije