Izložbu slikarice Ksenije Talijančić Šubat će otvoriti Vesna Haluga, generalna konzulica RH u Pečuhu. Pokrovitelji izložbe su Ministarstvo ljudskih resursa i Grad Pečuh

Hrvatski klub August Šenoa u Pečuhu poziva na otvaranje izložbe slikarice Ksenije Talijančić Šubat koje će biti upriličeno 10. prosinca u 17.00 sati u Hrvatskom klubu. Izložbu će otvoriti Vesna Haluga, generalna konzulica RH u Pečuhu. Pokrovitelji izložbe su Ministarstvo ljudskih resursa i Grad Pečuh.
Slikarica Ksenija Talijančić, rođena je u Zagrebu 1948. godine, gdje je završila gimnaziju i Pravni fakultet. Do sada je imala pet samostalnih izložba. Sudjelovala je na brojnim skupnim izložbama, te likovnim kolonijama humanitarnog karaktera. Članica je Hrvatskog likovnog društva (HLD), Likovnog društva Moslavački krug iz Popovače, Likovne udruge Humanart iz Zagreb, Udruge Ama-Artem, Udruge likovnih stvaralaca Zaprešić, DGD-a, Udruge Štagalj, te suradnik je portala Akademija Art. Od 2009. godine redovno pohađa likovnu radionicu slikanja u Pučkom otvorenom učilištu u Zagrebu pod umjetničkim vodstvom profesora Dubravka Lepeja, a od 2013. likovnu radionicu crtanja kod profesora Zdravka Đereka. Nakon odlaska u mirovinu potpuno se posvećuje likovnom izričaju, te organizira i sudjeluje u brojnim radionicama različitog umjetničkog karaktera.