Izložba obuhvaća prikaz murskih krajolika od njenog izvora u nacionalnom parku Visoke Ture u Austriji, zatim njen protok kroz Sloveniju, sve do Hrvatske gdje se u Međimurju, na granici s Mađarskom, Mura ulijeva u rijeku Dravu

U bečkoj palači Porcia 7. travnja otvorena je izložba slika i grafika o međimurskom krajoliku uz rijeku Muru, koji je 2012. godine UNESCO proglasio parkom biosfere. Riječ je o kraju koji je oduvijek inspirirao umjetnike različitih profila na stvaranje umjetničkih djela, skladanje i pjesništvo. Izložba pokazuje djela jedanaest austrijskih umjetnika koji pripadaju skupini tzv. „slikara nacionalnih parkova“ zbog njihovog posebnog interesa za umjetnički prikaz upravo takvih krajolika, a čija će radove zainteresirani imati prilike vidjeti u razdoblju od 8. do 22. travnja 2016.
Izložba obuhvaća prikaz murskih krajolika od njenog izvora u nacionalnom parku Visoke Ture u Austriji, zatim njen protok kroz Sloveniju, sve do Hrvatske gdje se u Međimurju, na granici s Mađarskom, Mura ulijeva u rijeku Dravu.
Izložbu pod pokroviteljstvom Veleposlanstva Republike Hrvatske u Beču i Međunarodnog odbora za zaštitu rijeke Mure, a uz podršku hrvatskih, austrijskih i ostalih međunarodnih organizacija za zaštitu prirode, svečano je otvorio međimurski župan Matija Posavec.
(at.mfa.hr)

Fotogalerija