Na skupnoj izložbi ‘Notes on Undoing’u Galeriji Garis and Hahn, u organizaciji IKON Arts Foundationa, Sudjeluju Igor Eškinja, Vlatka Horvat, Igor Grubić, Tina Gverović, Zlatko Kopljar, Dino Zrnec, Marko Tadić, Damir Očko, Hrvoje Slovenc, Viktor Popović i Ljiljana Mihaljević. Kustosica je Branka Benčić

U četvrtak, 20. studenoga, otvara se skupna izložba ‘Notes on Undoing’, u Galeriji Garis and Hahn u organizaciji IKON Arts Foundationa
Izložba kroz mnogostruke perspektive i pozicije razotkriva i razlaže mjesta i metodologije suvremenih umjetničkih praksi – kao razlaganje slike, razlaganje narativa, razlaganje predmeta, razlaganje struktura, razlaganje tijela, razlažući povijest, sjećanje.
Umjetnička djela predstavljenih umjetnika ukazuju na lomove i potencijalnosti, odražavaju i suočavaju suvremeni trenutak – kroz oblike hijerarhije, slobode, vrijednosti. Izložba okuplja različite umjetničke pozicije kojima se progovara o načinima konstituiranja zbilje ili fikcije.
Izložba ‘Notes on Undoing’ inauguracijski je projekt kojim IKON Arts Foundation započinje s djelovanjem.
IKON Art Foundation nova je američka fondacija osnovana 2013., usmjerena na promociju suvremene hrvatske umjetnosti i kreativne kulture – iz područja vizualnih umjetnosti, filma i dizajna u SAD i New Yorku, a to čini putem svoje web-stranice u virtualnom i organizacijom projekata u fizičkom prostoru. Web-stranica IKON Arts Foundationa funkcionira kao platforma na kojoj se intervjuima prate umjetnici i pojave iz vizualne umjetnosti, dizajna, filma te služi kao baza podataka.
(tportal)