Izložba je realizirana zahvaljujući poticaju HKPD „Matija Gubec“ i Galerije Prve kolonije naive u tehnici slame iz Tavankuta te Društva vojvođanskih i podunavskih Hrvata iz Zagreba i Etnološkog odjela „Blaško Rajić“ pri Katoličkom društvu za kulturu, povijest i duhovnost „Ivan Antunović“ iz Subotice

Etnografski muzej u Zagrebu ponovno ima priliku predstaviti javnosti dio bogate kulturne baštine bačkih Hrvata Bunjevaca kroz izložbu dva vrlo specifična vida primijenjene umjetnosti s tradicijskim predznakom – slika izrađenih od slame te posebno ukrašenih svečanih kolača božićnjaka.

Izložba „Slike od slame i božićnjaci bačkih Hrvata Bunjevaca“ otvara se u subotu, 6. prosinca 2014. godine s početkom u 12,00 sati, a realizirana je zahvaljujući poticaju HKPD „Matija Gubec“ i Galerije Prve kolonije naive u tehnici slame iz Tavankuta te Društva vojvođanskih i podunavskih Hrvata iz Zagreba i Etnološkog odjela „Blaško Rajić“ pri Katoličkom društvu za kulturu, povijest i duhovnost „Ivan Antunović“ iz Subotice.
(ZKVH)