Prvoj izložbi likovne umjetnice hrvatskih korijena sa švicarskom adresom nazočili su gk RH u Zürichu, Slobodan Mikac sa suprugom, konzul Igor Surdich iz Generalnog konzulata RH u Zürichu, glavna urednica časopisa “Libra” Hrvatskog kulturnog kluba Švicarske Vesna Polić, predsjednik KUD-a S. S. Kranjčević Zürich Stjepan Drozdek i dr.

U prostorijama Gradske vijećnice grada Opfikona, u Galerie im Stadthaus Glattbrugg, 10. ožujka otvorena je prva izložba likovne umjetnice hrvatskih korijena sa švicarskom adresom Koraljke Kore Zorman. Izložba se može pogledati do 29. srpnja 2016.
Bruno Maurer, dopredsjednik Gradskog vijeća grada Opfikona službeno je otvorio izložbu, predstavivši Koru Zorman kao vrlo darovitu, marljivu, a opet samozatajnu umjetnicu. Zatim je riječ preuzeo Ueli Boetschi, voditelj Prezidijalnog odjela grada. Potom se umjetnica zahvalila gospodi Maureru i Boetschiu na rečenome te poželjela dobrodošlicu svima prisutnima na njenoj prvoj izložbi. Dodatno se na velikoj podršci zahvalila i Domingosu Freitasu, domaru gradske vijećnice, kao i na velikoj organizacijskoj pomoći Jamie Zürcher, svojoj majci Verici, koja je doputovala iz Zagreba, kao i svojoj obitelji, sinu Andreasu i kćeri Cori, te prijateljima koji su je podržavali.
Otvorenju izložbe je nazočilo neveliko, ali odabrano društvo: gk RH u Zürichu, Slobodan Mikac sa suprugom, konzul Igor Surdich iz Generalnog konzulata RH u Zürichu, glavna urednica časopisa “Libra” Hrvatskog kulturnog kluba Švicarske Vesna Polić, predsjednik KUD-a S. S. Kranjčević Zürich Stjepan Drozdek i nekoliko istaknutih osoba iz Hrvatskog kulturnog kluba Švicarske i KUD-a S. S. Kranjčević Zürich.

Fotogalerije