“Kuća Šenoa” priređuje izložbu osobnih dokumenta i rukopisa Augusta Šenoe, koja je postavljena u dva dijela: od 14. do 26. studenoga mogu se razgledati osobni dokumenti Augusta Šenoe (rođenje, školovanje, služba), a drugi dio posvećen Šenoinoj bolesti i smrti moći će se razgledati od 28. studenoga do 13. prosinca 

Kuća Šenoa” u okviru “Dana Augusta Šenoe” priređuje izložbu osobnih dokumenta i rukopisa Augusta Šenoe, koji su nepoznati javnosti jer su prvi i zadnji put bili javno prezentirani davne 1938. godine u Umjetničkom paviljonu na 100. godišnjicu rođenja Augusta Šenoe.

Izložba je postavljena u dva dijela: od 14. do 26. studenoga može se razgledati prvi dio izložbe koju sačinjavaju osobni dokumenti Augusta Šenoe (rođenje, školovanje, služba). Drugi dio izložbe bit će posvećen bolesti i smrti Augusta Šenoe i moći će se razgledati od 28. studenoga do 13. prosinca. Također, u okviru izložbe bit će izloženi i rukopisi Augusta Šenoe.

Izložba se može pogledati u radno vrijeme “Kuće Šenoa” (Ive Mallina 27, Zagreb). August Šenoa rođen je 14. studenoga 1838. Preminuo je 13. prosinca 1881.
(www.mvinfo.hr)