Najveći hrvatski fotografski projekt ‘National Geographic – Hrvatska iz zraka’ dosad je postavljen na trgove i rive 19 hrvatskih gradova, a predstavljao je Hrvatsku i u centru Milana za vrijeme najvećeg svjetskog sajma EXPO 2015.

‘National Geographic – Hrvatska iz zraka’ je najveći hrvatski fotografski projekt, stvaran sedam godina i premijerno prikazan u zagrebačkom HDLU prije točno dvije godine, gdje je oborio rekorde posjećenosti. Od tada do danas izložba na solarni pogon postavljena je na trgove i rive 19 hrvatskih gradova, a predstavljala je Hrvatsku i u centru Milana za vrijeme najvećeg svjetskog sajma EXPO 2015. Dosad ju je vidjelo 1,200.000 ljudi što je čini najposjećenijom hrvatskom izložbom fotografija.
‘Na zahtjev mnogih građanki i građana koji nisu vidjeli fotografije u HDLU, odlučili smo ponoviti izložbu u Zagrebu, ali ovaj puta na otvorenom, u samom centru grada, kako bi bila dostupna još većem broju građana i posjetitelja’, kaže Davor Rostuhar, autor izložbe.
‘Zahvaljujući Turističkoj zajednici grada Zagreba, građani i gosti grada Zagreba imaju priliku besplatno vidjeti fotografije u periodu od 8. do 28. lipnja u jednom od najljepših zagrebačkih parkova – Zrinjevcu. Time smo htjeli dati naš doprinos razvoju Zagreba kao hit destinacije. Prošle godine je prvi puta premašen broj od milijun dolazaka turista u Zagreb, a razlog tome je zasigurno i činjenica da je Zagreb živ grad prepun uzbudljivih i zanimljivih događanja, ili kako se često kaže: najveći i najljepši dnevni boravak u Europi.
(Jutarnji.hr)

Pogledajte galeriju fotografija