Otvorenju izložbe nazočit će Damir Grubiša, veleposlanik RH u Italiji, Giuseppina Stajano uime Bibliotece Enzo Tortora i Mirko Šikić, predsjednik Associazione Italo-Croata u Rimu


Od 4. do 15. listopada, svakoga dana od 11:00 do 19:00 sati u Biblioteca Enzo Tortora, Via Nicola Zabaglia 27/B u Rimu izloženi su radovi s likovnoga natječaja i mala izložba radova Ankice Karačić.
Otvorenju izložbe nazočit će Damir Grubiša, veleposlanik RH u Italiji, Giuseppina Stajano uime Bibliotece Enzo Tortora i Mirko Šikić, predsjednik Associazione Italo-Croata u Rimu. Izložbu su organizirale i postavile Zrinka Bačić, Sarah Zuhra Lukanic, Ivana Milina i Ivana Nosić a moderirat će je: Sarah Zuhra Lukanic.
Ankica Karačić prošla je težak put integriranja u njemačko društvo. Rođena je 1951.godine u Inđiji, u malom mjestu u južnoj Vojvodini. Završila je Srednju školu za primijenjenu umjetnost. Po završetku školovanja je radila kao modna kreatorica u Iloku i Vukovaru te kao likovna pedagoginja. Ankica je majka dvoje djece i baka šestoro unučadi, te vlasnica brojnih likovnih nagrada.
Ratnih devedesetih je s obitelji došla u Iserlohn kod Hagena gdje i danas živi. Ankica je puno radila, žrtvovala se, ali i dobivala ponude za rad s djecom u njemačkim školama. Najčešće slika mrtvu prirodu, a najradije slika vodu. Voda je podsjeća na Ilok i Dunav. Više od 15 godina sa suprugom Antom, diplomiranim ekonomistom, svake godine provodi natječaj likovnih radova za djecu hrvatskih iseljenika iz cijeloga svijeta, čitamo u Fenix magazinu.

Više o rezultatima ovogodišnjega natjecanja