U prostoru Mađarskoga instituta održan je glazbeni, folklorni i gastronomski program te otvorena izložba. Gostovali su članovi KUD-a Zlatna grana iz Baje, Stipan Đurić i predsjednik SHM Joso Ostrogonac

U prostoru Mađarskoga instituta u Zagrebu 30. listopada održan je glazbeni, folklorni i gastronomski program te otvorena izložba pod naslovom „Predstavljamo gornju Bačku“.
Na početku programa prisutne je pozdravio ravnatelj Instituta Dinko Šokčević. Tamburaši su oduševili goste svojim izvedbama mađarskih i hrvatskih narodnih pjesmama, a plesači plesom. Svi oni članovi su KUD-a Bunjevaca “Zlatna grana” iz Baje čija je voditeljica Ildika Filipović. Bilo je i izvorne slavonske pjesme koje je izvela mlada solistica Darinka u prekrasnoj narodnoj nošnji.
Na samom kraju programa nastupio je Stipan Đurić, mađarski filmski i kazališni glumac i predstavnik hrvatske manjine u Mađarskoj.
Nakon glazbeno-folklornog programa posjetitelji su mogli pogledati bogatu foto izložbu i predmete, narodne nošnje koje su donijeli predstavnici hrvatske manjine iz Baje na čelu s predsjednikom Saveza Hrvata u Mađarskoj Josom Ostrogoncem.

Fotografije