Obilježavanje obljetnice CroArt-a svojim su nastupom uveličali TO HGU Festival bunjevački pisama pod ravnanjem prof. Mire Temunović, vokalna solistica Antonija Piuković, gitarist Robert Đivanović, pjesnikinja Divna Lulić Jovčić, te recitatorica Ana Dulić

Za mjesec dana, točnije 25. siječnja, bit će pet godina od osnutka Hrvatske likovne udruge CroArt iz Subotice. Tim povodom je u Galeriji Otvorenog sveučilišta u Subotici otvorena izložba članova ove udruge i njihovih gostiju. Svoja djela izložili su: Ruža Tumbas, Cilika Dulić Kasiba, Cecilija Miler, Ružica Miković Žigmanov, Šandror Kerekeš, Marta Peštalić, Tomislav Marjanović, Eva Horvat Uzon, Kata Seleši, Nela Horvat, Laslo Kelč, Janoš Nađpastor, Anđelka Dulić, Snežana Buljovčić, Ankica Perge Karačić, Ante Karačić – Karas, Kata Šetrov, Slobodan Zovko, Nora Evetović, Nera Matijević i Kristijan Sekulić.
Izložbu je otvorila povjesničarka umjetnosti i ravnateljica Suvremene galerije Nela Tonković, a nazočnima se obratio i gk RH u Subotici Velimir Pleša. Predsjednik CroArt-a Josip Horvat zahvalio je svim institucijama i pojedincima koji su u proteklih pet godina pomagali rad te udruge.

Udruga CroArt je osnovana s ciljem poticanja i afirmacije likovnog stvaralaštva i umjetnosti te u tom kontekstu i njegovanja kulturne baštine Hrvata u Republici Srbiji. Radi ostvarenja tih ciljeva, udruga je u proteklom razdoblju organizirala pet saziva Umjetničke kolonije Stipan Šabić koja okuplja akademske umjetnike iz zemlje i inozemstva i koja je vremenom postala zaštitni znak udruge. Četiri puta okupila je slikare iz Srbije, Hrvatske i Mađarske na Likovnu koloniju Panon – Subotica.
Uspostavili su suradnju sa slikarima i srodnim udrugama iz Županje, Vinkovaca, Zagreba, Mohača, Segedina, Kiškunfeleđhaze i Đule, kao i s mnogim hrvatskim udrugama kulture u Vojvodini.
Udruga broji 40 članova, od kojih su 21 slikari, dok su ostali ljubitelji likovne umjetnosti i potpora u realizaciji projekata.
Obilježavanje pete obljetnice CroArt-a svojim su nastupom uveličali: Tamburaški orkestar HGU Festival bunjevački pisama pod ravnanjem prof. Mire Temunović, Antonija Piuković (vokalna solistica) i Robert Đivanović (gitara), pjesnikinja Divna Lulić Jovčić, te recitatorica Ana Dulić.
(Hrvatski glas Berlin)