Manifestaciju, koju su financijski pomogli Veleposlanstvo RH u Beogradu, Hrvatsko nacionalno vijeće i Pokrajinsko tajništvo za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice, organizira Udruga građana „Urbani Šokci“ iz Sombora 

Međunarodna izložba starih vjenčanih fotografija Šokaca i prateće opreme pod nazivom „Lipi k’o slika“ bit će upriličena u Gradskom muzeju u Somboru (Trg Republike 4), u okviru Dana hrvatske kulture 2014. Otvorenje izložbe bit će održano u petak, 7. studenoga 2014. godine, s početkom u 18 sati. Na izložbi će se naći eksponati koje su prikupile hrvatske udruge u Podunavlju – HKPD „Silvije Strahimir Kranjčević“ iz Berega, KUDH „Bodrog“ iz Monoštora, KPZH „Šokadija“ iz Sonte, UG „Tragovi Šokaca“ iz Bača, HKUPD „Dukat“ i HKPU „Zora“ iz Vajske i HKUPD „Matoš“ iz Plavne, te gosti izlagači – Gradski muzej iz Vinkovaca i hrvatske udruge iz Gajića i Draža iz Republike Hrvatske, kao i Hrvatska manjinska samouprava Santovo iz Mađarske.
Nakon otvorenja izložbe, od 19 sati u somborskoj Gradskoj kući (Trg sv. Trojstva 1) bit će upriličen kulturno-zabavni program, u kojemu će biti predstavljen nosač zvuka izvorne pjevačke skupine Kraljica Bodroga „Faljen Isus, Divice“ u nakladi Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata. Tijekom večeri stihove će govoriti Marica Mikrut, Tonka Šimić i Marija Šeremešić, a bit će upriličen i koncert tamburaškog orkestra.
Manifestaciju, koju su financijski pomogli Veleposlanstvo RH u Beogradu, Hrvatsko nacionalno vijeće i Pokrajinsko tajništvo za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice, organizira Udruga građana „Urbani Šokci“ iz Sombora.
Izložba će se moći pogledati do 11. studenoga 2014. godine.
(ZKVH)