U Dvorani dokumenata pariške gimnazije Janson de Sailly otvorena je izložba radova učenika IV. zagrebačke gimnazije, prema motivima naivne umjetnosti i u tehnici slikanja na staklu, kao završna manifestacija njihovog boravka u Francuskoj

U nazočnosti veleposlanika Filipa Vučka, 23. ožujka je u Dvorani dokumenata pariške gimnazije Janson de Sailly otvorena izložba radova učenika IV. zagrebačke gimnazije, prema motivima naivne umjetnosti i u tehnici slikanja na staklu, kao završna manifestacija njihovog boravka u Francuskoj.
Hrvatski učenici i dvije profesorice, Šabić i Cukrov, boravili su u Francuskoj od 19 do 23.ožujka u sklopu sporazuma o razmjeni i suradnji. U organizaciji gimnazije Janson de Sailly posjetili su kulturne znamenitosti Pariza i grad Honfleur u Normandiji. VRH Pariz je organizirao studijski posjet UNESCO-u.
Izložbu su otvorili Patrick Gerard, pomoćnik ravnatelja gimnazije i veleposlanik RH u Francuskoj Filip Vučak, obojica iskazujući veliko zadovoljstvo ovom inicijativom i suradnjom.
(fr.mvep.hr)