Izložba je otvorena 31. listopada u šibenskoj Galeriji svetog Krševana i traje do 14. studenoga . To je prvo predstavljanje ove dizajnerice i kostimografkinje u rodnom gradu, a izložba bi se uskoro trebala pojaviti i u Zagrebu

Dizajnerica i kostimografkinja Melita Čoga (1964.) proteklog je tjedna otvorila treću samostalnu izložbu kostima rađenih u prirodnim materijalima (lan, čoja, vuna) i inspiriranih poviješću. Njezine haljine od kojih je većina vezana uz neku povijesnu ili literarnu osobu (Krugovi Lucijine svjetlosti, Marija bez mornara, Magdalenin posljednji preobražaj, Ana Vidović na putu iz Šibenika…) svoje znakove podjednako duguju povijesnom znaku kruga i kršu Dalmacije, ali i građanskoj Hrvatskoj (Šibenska grandeca) koja je iz kamena i pokraj kamena znala biti inspirativna, dostojanstvena i obećavajuća.
Izložba je otvorena 31. listopada u šibenskoj Galeriji svetog Krševana i traje do 14. studenoga . To je Melitino prvo predstavljanje u rodnom gradu, a izložba bi se uskoro trebala pojaviti i u Zagrebu.
Uvodni tekst Grozdane Cvitan u katalogu nosi naslov: Penelopa ili Melitini komunikacijski kanali, a ističe preciznost i upornost autorice da ženski princip i modnu svjesnost crpi iz proteklih stoljeća.

Doznajte više