Anna Furlan otvorila je izložbu svojih skulptura od čelika u Kanadskom muzeju hladnog rata Diefenbunker u Carpu nedaleko od Ottawe. Otvorenju izložbe prisustvovala je i veleposlanica Matković

Kanadska umjetnica hrvatskog podrijetla, Anna Furlan otvorila je 18. rujna izložbu svojih skulptura od čelika u Kanadskom muzeju hladnog rata Diefenbunker u Carpu nedaleko od Ottawe. Izgrađen 1961., ovaj tajni bunker sa četiri podzemne razine napravljen je kako bi se u slučaju nuklearnog napada na Kanadu ovdje smjestili ključni službenici kanadske vlade. Oni bi, iz za to potpuno opremljenih podzemnih prostorija, mogli još 30 dana voditi zemlju. Bunker je 1997. pretvoren u muzej. Upravo je rat i čelik kao materijal za izradu oružja bio inspiracija Anne Frlan prilikom izrade skulptura.

Otvorenju izložbe prisustvovala je i veleposlanica Matković te održala kratki govor nakon čega su posjetitelji u prisustvu autorice izložbe mogli razgledati njene radove kao i sam muzej. Izložba će biti otvorena do 31. siječnja 2017.

Anna Frlan već 16 godina koristi čelik za izradu skulptura, a svoje radove izlaže većinom na području Kanade. Godine 2007. izlagala je u Zagrebu, a 2008. i 2012. u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Ottawi.
(ca.mvep.hr)