Izložba se otvara u prostorijama Heimatwerka, a u organizaciji izložbenog postava sudjelovala je i Hrvatska matica iseljenika Dubrovnik na čelu s voditeljicom Majom Mozarom

Najljepše hrvatske jaslice poznate dubrovačke keramičarke Lucije Perojević, koje su na izložbi u Rimu 1996. s više od 120 zemalja sudionica oduševile svijet, i danas se nalaze u dubrovačkoj katedrali, te jaslice i drugi ručni radovi Udruge jasličara Jastrebarsko, najbrojnije hrvatske udruge zaljubljenika u tradiciju izrade božićnih jaslica, čije su jaslice također osvojile Rim, predstavljat će Republiku Hrvatske na međunarodnoj prodajnoj izložbi jaslica u Salzburgu.
, koji je i organizator ove međunarodne priredbe. Osim Hrvatske i Austrije, na njoj sudjeluju i izlagači iz austrijskog susjedstva.
-Na izložbi će biti izložena kopija najljepših hrvatskih jaslica Lucije Perojević koje je posebno napravila za ovu prodajnu izložbu na zamolbu salzburškog Heimatwerka, a original „bijelih jaslica dubrovačke katedrale“ ukrašenih 24-karatnim zlatom bit će izložen od početka adventa u izložbenom prostoru Hrvatske katoličke župe u Salzburgu, na čijem je čelu fra Zlatko Špehar, rekla nam je predsjednica Hrvatske kulturno umjetničke udruge „Hrvatski san“ u Salzburgu Vera Papić, u čijem je članstvu i salzburški Heimatwerk.
Napomenula je da je u organizaciji izložbenog postava Dubrovčanke Lucije Perojević u Salzburgu, čijim rukama nastaju prava mala umjetnička „čuda“, sudjelovala i Hrvatska matica iseljenika Dubrovnik na čelu s voditeljicom Majom Mozarom koja će također biti nazočna otvaranju izložbe. Organizatorski dio oko dolaska jaskanske udruge jasličara obavila je Vera Papić.
Izložba hrvatskih jaslica u Salzburgu, austrijskom turističkom magnetu koji privlači brojne domaće i strane turiste, sjajna je prilika za promociju Hrvatske.
(Fenix magazin)