Na izložbi je predstavljeno tridesetak slika, reljefa, grafika i plakata, a bit će otvorena do 14. listopada. O bogatoj umjetnikovoj zbirci brine kći Anja Picelj Kosak. Ona je prije četiri godine dio donirala Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu

Umjetnička djela istaknutog hrvatskog slikara, dizajnera i grafičara Ivana Picelja izložena su od 14. rujna 2016. u Galeriji Cortesi u Luganu, “švicarskom Monte Carlu”. Vlasnik galerije, poznati kolekcionar Stefano Cortesi ugostio je u svibnju ove godine izložbu u svojoj galeriji u Londonu.
Na izložbi u Luganu predstavljeno je tridesetak slika, reljefa, grafika i plakata, a bit će otvorena do 14. listopada. O bogatoj umjetnikovoj zbirci brine kći Anja Picelj Kosak. Ona je prije četiri godine dio donirala Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu.
Ravnateljica muzeja Snježana Pintarić, gostujući na otvorenju izložbe u Luganu, ističe izuzetan međunarodni ugled hrvatskog umjetnika, za čije su radove, osim velikih svjetskih galerija, zainteresirani i privatni galeristi. Autorica obiju izložbi u Londonu i Luganu je Ilaria Bignotti, koja je u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti istraživala Nove tendencije, međunarodni umjetnički pokret koji je promovirao apstraktnu, konstruktivističku i kinetičku umjetnost, a čiji je pokretač u Hrvatskoj upravo bio Ivan Picelj.
Prigodnom otvaranju bili su nazočni ljubitelji avangardne umjetnosti iz Švicarske i Hrvatske te ugledni gosti, gradonačelnik Lugana Marco Borrodori, direktor novog muzejskog prostora MASI Lugano Marco Franciolli i hrvatski veleposlanik u Švicarskoj Aleksandar Heina.
(www.hrvati.ch)