U Knjižnici Enzo Tortora izložbu je otvorio hrvatski veleposlanik Damir Grubiša, a rimska hrvatska zajednica je ugostila Ankicu i Antu Karačić – hrvatske umjetnike koji žive i rade u Njemačkoj 

Nakon što je obišla Iserlohn i Zadar, izložba dječjih likovnih radova stigla je i u Vječni Grad. U subotu, 4. listopada, u Knjižnici Enzo Tortora izložbu je otvorio hrvatski veleposlanik Damir Grubiša, a domaćini su bili posebno sretni što su ugostili Ankicu i Antu Karačić – hrvatske umjetnike koji žive i rade u Njemačkoj i koji su osmislili i pokrenuli likovni natječaj Slikamo te, pjesmo, čiji je rezultat ova izložba.
Ankica Karačić izložila je u knjižnici i mini-izložbu vlastitih radova: Ja!!! Ankica Perge Karačić te je održala likovnu radionicu za učenike hrvatske nastave.
Učenici hrvatske nastave pokazali su da je hrvatska škola u Rimu mjesto na kojemu se bogate upoznavajući kulturu svojih djedova i pradjedova, ali, ne da bi tu kulturu sebično zadržali za sebe, već da bi je dalje širili, obogaćujući na taj način svoju zajednicu i grad u kojemu žive i njegujući ujedno multikulturalnu razmjenu kao stil života, koji nas uči poštivati i prepoznavati ljepotu različitosti.
Institucije koje su omogućile postavljanje izložbe su Veleposlanstvo RH u Republici Italiji, Hrvatsko-talijanska udruga u Rimu, Grad Rim, Grad Zadar, Gradu Iserlohn i Knjižnica Enzo Tortora. 

Tekst: Ivana Nosić