Izložbom akademskih slikara Josipa Botterija Dinija, Ana Marije Botteri Peruzović i Hrvoja Marka Peruzovića nastavlja se inicijativa započeta prošle godine – da se izložba posvećena hrvatskim svecima i blaženicima odvija i u rodnom gradu prvog hrvatskog blaženika Augustina Kažotića

U petak, 31. srpnja u 20 sati, u atriju Muzeja grada Trogira bit će otvorena izložba ‘Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu’ akademskih slikara Josipa Botterija Dinija, Ana Marije Botteri Peruzović i Hrvoja Marka Peruzovića. Ovom se izložbom nastavlja inicijativa započeta prošle godine – da se izložba posvećena hrvatskim svecima i blaženicima odvija i u rodnom gradu prvog hrvatskog blaženika Augustina Kažotića.
U programu će, uz autore, sudjelovati trogirski gradonačelnik Ante Stipčić, ravnateljica trogirskog muzeja Fani Celio Cega, direktorica galerije Laudato Corde Ksenija Abramović, likovni kritičar Stanko Špoljarić, a izložbu će otvoriti provincijal Hrvatske dominikanske provincije dr. Ante Gavrić. U glazbenom dijelu otvorenja nastupit će Vlatko Belas uz glazbenu pratnju Vinka Buble, a kroz program će voditi predsjednica Udruge za promicanje znamenitih Križevčana „Dr. Stjepan Kranjčić“ Tanja Baran.
Nositelj ovogodišnje izložbe je Josip Botteri Dini koji je na hrvatskoj likovnoj sceni (poglavito s djelima sakralne tematike) prisutan više od četiri desetljeća. S njim izlažu Ana Marija Botteri Peruzović i Hrvoje Marko Peruzović. Svi troje umjetnici su autentičnih poetika, tako da su temi izložbe pristupili likovnom samosvojnošću. Tradicija je iskra njihovih slika, osmišljenih osobnom rukopisnošću i doživljajnošću modernog senzibiliteta. Izložba će biti otvorena do 16. kolovoza 2015.
(Culturenet.hr)
VIDEO
Više o cijelom projektu, izložbi i autorima pročitajte