Za postavljanje izložbe bilo je predloženo 40, a izabrano je 22 plakata koji ovdje prezentiraju hrvatsku nastavu Hessen. U prigodnom programu predstavljeni su nagrađeni radovi literarno-likovnog natječaja koje je HNH slala na različite natječaje u domovini

U prostorima hrvatskog Generalnog konzulata u Frankfurtu otvorena je 10. srpnja izložba radova učenika Hrvatske nastave Hessen (HNH). Koordinatorica Smiljana Vučina Veselić zahvalila je u ime svojih kolegica, učiteljica hrvatske nastave i čitave koordinacije HNH, osoblju konzulata i generalnom konzulu Josipu Špoljariću koji su pomogli u postavljanju izložbe.
Na samom ulazu u konzulat postavljen je plakat o hrvatskim gradovima: Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku, o kulturno-povijesnim znamenitostima Republike Hrvatske, poznatim osobama iz Hrvatske te hrvatskim slikarima i piscima, posebno piscima koji su prevođeni na njemački jezik. U velikoj prostoriji smješteni su plakati s temama zemljopisa Republike Hrvatske te Lektire u hrvatskoj nastav na kojima se mogu vidjeti fotografije djece s knjigama lektire, pismeni i likovni odraz pročitanog djela.
– Za postavljanje ove izložbe bilo je predloženo 40, a izabrano 22 plakata koji ovdje prezentiraju hrvatsku nastavu Hessen. Djeca su se izradom ovih plakata zabavljala , ali i dosta toga naučila. Želja nam je da i ljudi koje ulaze u ove prostore uživaju, zabave se, pa možda isto tako nešto novo i nauče, istakla je Veselić Vučina.
U prigodnom programu predstavljeni su nagrađeni radovi literarno-likovnog natječaja koje je Hrvatska nastava Hessen slala na različite natječaje u domovini. Među njima su radovi koje su napravili Magdalena Barać, Filip Tomić, Paul Luka Sieber, Gabriela Letica, Filip Baluban, Patrik Plavšić, Anna Marković i Laura Gomez Alvarez. Učenici Patrik Plavšić i Anna Marković odsvirali su nekoliko poznatih kompozicija. Tijekom programa predstavljen je i ovogodišnji broj časopisa Školarac, koji je od prošlogodišnjeg opsežniji za 12 stranica.
U znak zahvalnosti članovi Vijeća roditelja predali su konzulu Špoljariću prigodne darove.
(Fenix Magazin)

150713-izlozbah2