U gradskoj galeriji Hansesaal otvorena je izložba Oder nicht hrvatske umjetnice Ankice Karačić. Osim Ankice, njen suprug Ante Karačić izlagao je svoje drvene skulpture a Michael May fotografije

U gradskoj galeriji Hansesaal u u Lünenu 14.veljače svečano je otvorena izložba Oder nicht hrvatske umjetnice Ankice Karačić. Na ovoj izložbi, osim Ankice, njen suprug Ante Karačić izlagao je svoje drvene skulpture a fotografije Michael May. Izložba će biti otvorena do 6.ožujka 2015.
Prisutne je pozdravio vijećnik grada Lünena Horst Mueller-Baß, a potom je Josip Marković, koji je i idejni tvorac ove izložbe, predstavio umjetnike i njihova djela.
Josip Marković, predsjednik Matice hrvatske za rursko područje mi je jednom ukazao na to da moram raditi ono što mi najviše leži, a to su portreti. I tako je nastao ciklus “Oder nicht”, autoportreti u pokretu koje sam naslikala po fotografijama Michaela Maya, fotografa i urednika u IKZ-Iserlon, kazala je umjetnica.
Svi ljubitelji umjetnosti koji su došli na otvaranje izložbe mogli su uživati u hrvatskim gastronomskim delicijama uz glazbenu pratnju pijanistice Melite Homete.
(Fenix magazin)