Radu skupštine nazočili su Davor Ivo Stier, potpredsjednik Odbora za vanjsku politiku Hrvatskog sabora, Ante Babić uime Odbora HDZ-a za iseljeništvo, Maya Bristow, predsjednica HKC iz Los Angelesa (SAD), Ivan Bradić, predsjednik Zajednice Hrvata u Makedoniji, Bruno Radakovits, potpredsjednik HKD u Gradišću, Martin Zsivkovits, ravnatelj Dvojezične savezne gimnazije u Oberwartu, ministar savjetnik Branimir Lončar uime VRH-a, te brojni predsjednici udruga iz čitave Austrije

U Grazu je 17. studenoga održana izborna skupština Hrvatskog svjetskog kongresa u Austriji. Osim članova udruge Hrvatskog svjetskog kongresa u Austriji, sjednici su nazočili ne samo brojni uglednici iz Hrvatske i Austrije, nego su im se pridružili i predstavnici značajnih hrvatskih udruga iz Makedonije i Sjedinjenih Američkih Država.
Spomenimo neke sudionike: Davor Ivo Stier, potpredsjednik Odbora za vanjsku politiku Hrvatskog sabora, Ante Babić uime Odbora HDZ-a za iseljeništvo, bivši saborski zastupnik Ante Đapić, Michael Ehemann, bivši zastupnik u austrijskom parlamentu, Maya Bristow, predsjednica Hrvatskog kulturnog centra iz Los Angelesa (SAD), Ivan Bradić, predsjednik Zajednice Hrvata u Makedoniji i član Predsjedništva Filip Vidović, Bruno Radakovits, potpredsjednik Hrvatskog kulturnog društva u Gradišću, Martin Zsivkovits, ravnatelj Dvojezične savezne gimnazije u Oberwartu, ministar savjetnik Branimir Lončar uime Veleposlanstva Republike Hrvatske, te brojni predsjednici udruga iz čitave Austrije.
Na sjednici su predstavljeni svi projekti Hrvatskog svjetskog kongresa u Austriji, posebno projekt Hrvatski je naš izbor. Vrijedno je naglasiti i predstavljanje projekta Susret pjesnika hrvatske izvandomovinske lirike, koji će se održati od 7. do 9. lipnja 2013. u Beču.
Javnim glasovanjem Skupština je izabrala sljedeće osobe: Radu Lukića za predsjednika, Anu Petrović i Anamariju Manestar za potpredsjednice, Igora Lackovića za tajnika, Danijela Marića za zamjenika, Franju Raštigorca za blagajnika, Peju Tokića za njegova zamjenika, člana IO Miroslava piplicu i predsjednika NO Davora Šituma. Nadzorni odbor čine Ivan Keglević i Norbert Zsifkovits.