Udruga za očuvanje i promicanje hrvatske tradicijske kulture u BiH „Stećak“ organizira u suradnji s Hrvatskom maticom iseljenika i pod pokroviteljstvom Državnog ureda za Hrvate izvan RH u Buškom Blatu u lipnju ove godine drugu po redu Reviju tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske. Na reviji i izboru će sudjelovati 27 Hrvatica iz 22 države

Udruga za očuvanje i promicanje hrvatske tradicijske kulture u BiH „Stećak“ organizira u suradnji s Hrvatskom maticom iseljenika i pod pokroviteljstvom Državnog ureda za Hrvate izvan RH u Buškom Blatu u razdoblju od 23. do 28. lipnja ove godine drugu po redu Reviju tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske. Stručni suradnik na Reviji i izboru je otac Zvonko Martić, karmelićanin, doktorand etnologije i kulturne antropologije, te autor mnogih izložbi, kataloga i knjiga iz područja kulturne baštine.
– Cilj ovoga programa je susret i povezivanje Hrvata iz cijeloga svijeta u svrhu promicanja naše zajedničke tradicijske kulture, upoznavanje i pružanje potpore Hrvatima u Bosni i Hercegovini posebice u jačanju i očuvanju nacionalnog i kulturnog identiteta – kazala je Srebrenka Šeravić, prof., rukovoditeljica Odjela za kulturu Hrvatske matice iseljenika.
Na reviji i izboru će sudjelovati 27 Hrvatica iz 22 države, od Amerike, Europe, Novog Zelanda do Južnoafričke Republike.
(Fenix Magazin)