Za dopisnoga člana Akademije izabran je molekularni biolog Igor Štagljar (1966.), profesor na Odjelu za biokemiju i medicinsku genetiku na Sveučilištu u Torontu

I dok je prije dvije godine kandidatura sadašnjeg veleposlanika Hrvatske u Francuskoj, povjesničara Ive Goldsteina izazvala burnu polemiku, na ovogodišnjoj izbornoj skupštini Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti rasprave uopće nije bilo.
Tako su novi redovni članovi HAZU postali Mladen Žinić, Ferdo Bašić, Slobodan Vukičević (iz drugog pokušaja), Vjekoslav Jerolimov, Mladen Machiedo, Jakša Fiamengo, Dubravka Oraić Tolić, Josip Užarević, Zlatan Vrkljan, Mladen Obad Šćitaroci i Zoran Juranić. Dovoljan broj glasova nije dobio 90-godišnji ekonomski stručnjak Dragomir Vojnić čiji su najvažniji radovi vezani za reforme iz 60-tih godina prošlog stoljeća.
Za dopisne članove uvjerljivo je izabran francuski pravni stručnjak Robert Badinter, ali i mlađahni molekularni biolog Igor Štagljar http://www.vecernji.hr/hrvatska/lijek-za-rak-pluca-imat-cemo-2019-928584.
Za članove suradnike izabrani su, između ostalih, i pisci Miro Gavran i Julijana Matanović, dok je nekadašnja ravnateljica Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje Dunja Brozović Rončević sama odustala od reizbora za člana suradnika HAZU. Od 139 članova, na skupštinu je došlo njih čak 110. (Večernji list)