U Reviji i natjecanju sudjeluje 31 djevojka iz 21 zemlje: Argentine, Australije, Austrije, BiH, Bolivije, Brazila, Bugarske, Crne Gore, Češke, Čilea, Mađarske, Novoga Zelanda, Njemačke, Rumunjske, SAD, Slovenije, Srbije (Vojvodine), Švedske, Švicarske i Venezuele

Udruga za očuvanje i promicanje hrvatske tradicijske kulture u Bosni i Hercegovini „Stećak“ iz Grabovice na Buškom Blatu organizira, u suradnji s Hrvatskom maticom iseljenika, od 23. do 28. lipnja ove godine, drugu po redu Reviju tradicijske odjeće i Izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Hrvatske. Projekt se održava pod pokroviteljstvom dr. Dragana Čovića, hrvatskoga člana Predsjedništva BiH, Državnog ureda za Hrvate izvan RH, Vlade Hercegbosanske županije i Općine Tomislavgrad.
U Reviji i natjecanju sudjeluje 31 djevojka iz 21 zemlje: Argentine, Australije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Bolivije, Brazila, Bugarske, Crne Gore, Češke, Čilea, Mađarske, Novoga Zelanda, Njemačke, Rumunjske, Sjedinjenih Američkih Država, Slovenije, Srbije (Vojvodine), Švedske, Švicarske i Venezuele.
Cilj ovoga programa je susret i povezivanje Hrvata iz cijeloga svijeta u svrhu promicanja naše zajedničke tradicijske kulture, upoznavanje i pružanje potpore Hrvatima u Bosni i Hercegovini, posebice u jačanju i očuvanju nacionalnog i kulturnog identiteta.
Tijekom boravka u BiH djevojke će posjetiti Sarajevo i nazočiti prijemu koji za njih priređuje član predsjedništva BiH dr. Dragan Čović, te se susresti s uzoritim kardinalom Vinkom Puljićem, vrhbosanskim nadbiskupom. Djevojke će posjetiti i hrvatski kraljevski grad Knin, gdje će ih primiti gradonačelnica Josipa Rimac.
Uoči početka programa održat će se i svojevrsno prednatjecanje, glasovanje za najfotogeničniju djevojku u hrvatskoj narodnoj nošnji. Udruga „Stećak“ će na svojoj Facebook stranici objaviti fotografije svih djevojaka koje su se prijavile za natjecanje. Djevojka koja osvoji najveći broj glasova na Facebook stranici bit će proglašena najfotogeničnijom Hrvaticom u narodnoj nošnji i pridružit će se trima najljepšim djevojkama u hrvatskoj narodnoj nošnji koje će proglasiti stručni žiri tijekom svečanoga finalnoga programa revije tradicijske odjeće i izbora najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske. U žiriju su: Anica Kovač, Željana Zovko, Martina Budek, Jozo Pavković, Nevenko Herceg i Petar Galić.
Finalna večer je u subotu, 27. lipnja s početkom u 19.00 sati u Gradskoj sportskoj dvorani u Tomislavgradu. U prigodnom programu nastupit će klapa Delminium iz Tomislavgrada i pučki pjevači iz različitih krajeva Bosne i Hercegovine. Voditelj programa je Frano Ridjan.
Voditelj ovogodišnjeg cijeloga projekta revije tradicijske odjeće i izbora najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Hrvatske je Frano Mamić.
(Fenix Magazin)

Pogledajte fotografije djevojaka 

Počeo je izbor za Miss fotogeničnosti druge revije tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske. Glasati možete na ovom linku www.facebook.com/udruga.stecak