Predstojnika Državnog ureda za Hrvate izvan RH i savjetnicu s posebnim položajem za pitanja Hrvata u BiH primio je Andrija Šimunović, načelnik Općine Ravno. Uz nazočnost svojih suradnika, upriličio je radni sastanak na kojem se razgovaralo o aktualnim problemima Hrvata ovoga kraja kao i o mogućnostima poboljšanja životnog standarda

Zvonko Milas, predstojnik Državnog ureda za Hrvate izvan RH i Žana Ćorić, savjetnica s posebnim položajem za pitanja Hrvata u BiH 19. rujna su posjetili općinu Ravno.

Andrija Šimunović, načelnik Općine Ravno, uz nazočnost svojih suradnika, upriličio je radni sastanak na kojem se razgovaralo o aktualnim problemima Hrvata ovoga kraja kao i o mogućnostima poboljšanja životnog standarda. To je jedan od osnovnih preduvjeta da se zadrže i dosele Hrvati na ove prostore. Državni ured je ove godine dodijelio Domu zdravlja Ravno 400.000 kuna za nabavu novog sanitetskog vozila. Naglašeno je da će se i ubuduće davati potpora projektima koji za cilj imaju zadržavanje i obnova života na ovom hrvatskom jugu kao i one projekte koji će omogućavati otvaranje novih radnih mjesta.

Tijekom posjeta Ravnome izaslanstvo je obišlo gradilište Doma za stare i nemoćne i novosagrađenu zgradu Doma za nezbrinutu djecu, čiju je gradnju u cijelosti financirala Vlada Republike Hrvatske putem Javnog natječaja za financiranje kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini.

Fotogalerija

Izaslanstvo Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, predvođeno predstojnikom Zvonkom Milasom nazočilo je 18. rujna 61. turističko-kulturno-gospodarstvenoj manifestaciji Dani berbe grožđa.