Na 117 stranica ove knjige-molitvenika uz tekst 14 postaja Puta križa nalaze se tekst i napjev po Lajči Budanoviću koji je po sjećanju zapisala Đula Milodanović, a notirao je Vojislav Temunović, rječnik manje poznatih riječi koji je sastavila Maja Buza, te mjestopisi objavljenih fotografija križeva

U Velikom tjednu 2013. godine iz tiska je izašla knjiga „Bunjevački Put križa – za osobnu pobožnost virujućeg svita“, autora teksta Tomislava Žigmanova, koji prate fotografije križeva krajputaša Augustina Jurige, snimljenih u okolici Subotice, kao i crteži postaja Antuna Rudinskog. Pridržavajući se stroge forme ove pobožnosti, posve vjeran nosećim teološkim sastavnicama, Tomislav Žigmanov je s unosom etnografskih, krajobraznih i povijesnih sadržaja bunjevačkih Hrvata sačinio „Bunjevački Put križa“.
Na 117 stranica ove knjige-molitvenika uz tekst 14 postaja Puta križa nalaze se tekst i napjev po Lajči Budanoviću koji je po sjećanju zapisala Đula Milodanović, a notirao je Vojislav Temunović, rječnik manje poznatih riječi koji je sastavila Maja Buza, te mjestopisi objavljenih fotografija križeva.
Nakladnik je Katolički institut za kulturu, povijest i duhovnost „Ivan Antunović“ Subotica, a knjiga je tiskana u 1000 primjeraka. Knjigu je grafički oblikovao Tomislav Žigmanov, a zaštitni znak projekta „Bunjevački put križa“ osmislio dizajner Darko Vuković iz Novog Sada. (ZKVH)