U 2015. časopis se predstavio s dva predviđena dvobroja: u prvom, na njemačkom jeziku, predstavljen je projekt germanističke prevoditeljske škole koja već godinama djeluje na otoku Premudi a dvobroj na engleskom jeziku nudi temate posvećene Damiru Šodanu i Ivici Đikiću, autorima koji su obilježili hrvatsku književnu scenu

Iz tiska su izašla dva sveska časopisa Relations (1-2/2015 na njemačkom i 3-4/2015 na engleskom jeziku). Glavni urednik je Roman Simić Bodrožić, urednica Jadranka Pintarić, a izdavač Hrvatsko društvo pisaca.
U 2015. časopis Relations predstavio se s dva predviđena dvobroja: u prvom, na njemačkom jeziku, predstavljen je projekt germanističke prevoditeljske škole koja već godinama djeluje na otoku Premudi, gdje pod vodstvom uglednih profesora i prevoditelja hrvatski studenti germanistike te njemački studenti kroatistike prevode djela suvremenih hrvatskih autora. U više slučajeva baš su ovi prijevodi poticali nakladnike s njemačkog govornog područja na objavljivanje domaćih pisaca, a nadamo se da bi to mogao i prvi dvobroj Relationsa, koji donosi tekstove autorica Adriane Škunce, Irene Lukšić, Milane Vuković Runjić, Maje Hrgović, Danice Juričić Spasović te Ivane Simić Bodrožić.
Dvobroj na engleskom jeziku pak (3-4/2015) čitatelju nudi temate posvećene Damiru Šodanu i Ivici Đikiću, autorima koji su svojim pjesničkim, dramskim, esejističkim i antologičarskim (Šodan) te proznim, publicističkim i novinarskim radom (Đikić) obilježili hrvatsku književnu scenu. Obojicu autora predstavljamo novim, za ovu prigodu vođenim intervjuima, kritikama njihova djela, te izborom iz autorskih opusa. Dvobroj usto nudi i izbor iz suvremene hrvatske poezije novog milenija u izboru i prijevodu Damira Šodana u kojemu predstavljamo pjesništvo četrnaestoro domaćih pjesnika (Brnardić, Bajsić, Kirin, Rojc, Žilić, Herceg, Glamuzina, Vidaić, Pogačar, Prtenjača, Jagić, Tomaš, Ivankovac). Uz ovaj izbor iz suvremene domaće poezije Relations donosi i pjesme dvojice suvremenih klasika: Krleže i Kaštelana, u prijevodu Darka Suvina, te dramu jednoga od istaknutijih naših dramatičara srednje generacije Tomislava Zajeca.
(www.hrvatskodrustvopisaca.hr)