Višejezična publikacija, 23. po redu, opseže oko 600 stranica a uz gradišćanskohrvatski i standardni hrvatski članci su napisani na mađarskom i slovenskom jeziku

Ovih je dana izašao Panonski ljetopis za 2016. godinu. Višejezična publikacija opseže oko 600 stranica a veliki je dio knjige posvećen povijesnim, kulturnim i literarnim temama. Težište su mu panonske biografije i različite obljetnice, i to 1.700 rođendan svetoga Martina i 450. obljetnica Sigetske bitke, razlaže izdavač Robert Hajszan.
Iako je Panonski institut ove godine već izdao posebnu knjigu o svetom Maritinu i Ljetopis se bavi ovim svecem. U knjizi su spomenute i druge ličnosti panonskoga prostora a među njima su i neki gradišćanski Hrvati, župnik Ferdinand Sinković i školski direktor Franjo Kolarić (105).
Višejezičnost je karakteristika Ljetopisa, tako da su i u novom izdanju, uz gradišćanskohrvatski i standardni hrvatski članci napisani na mađarskom i slovenskom jeziku. Mađarske priloge potpisuju Đuro Franković i Deneš Dujmović, a slovenske Ferenc Kuzmić i Ernest Ružić.
Panonski institut je ove godine izdao već tri publikacije: knjigu „Sanctus Martinus“ o svetom Martinu, „Gradišćanskohrvatske teme“ kao i „Povijest Hrvatske i hrvatskoga naroda“ autora Dragutina Pavličevića.
23. ljetopis po redu izdao je Panonski institut Pinkovac. Predstavljanja su bila u Đakovu i Koljnofu, a slijedit će i druge.
(Hrvatska redakcija ORF-a)